Hakkımızda ve Şartname

Hakkımızda

Yarışmanın temel amacı çocukların sanatsal bağlantılarını kuvvetlendirmek, ulusal - uluslararası müzik okulları ve öğretmenleriyle buluşma ve paylaşım alanı yaratabilmek, piyano müziği alanında yeni yetenekleri bulmak ve genç neslin kültürel eğitiminin önemli bir parçası olarak klasik piyano müziğini teşvik etmek, hatta kariyerinin başlangıcında olan yetenekli piyanistleri desteklemektir. Bu yarışma sayesinde çocuklar kendi çevrelerinin dışında bir platformda sahne alma, kendilerini deneme ve tecrübe kazanma şansına sahip olarak amatör ruhun şevkini ve tutkusunu ödüllendirebileceklerdir.

Hisar Okulları 4. Uluslararası Piyano Yarışma Şartname

Amaç:

Yarışmanın temel amacı çocukların sanatsal bağlantılarını kuvvetlendirmek, Ulusal - Uluslararası müzik okulları ve öğretmenleriyle buluşma ve paylaşım alanı yaratabilmek, piyano müziği alanında yeni yetenekleri bulmak ve genç neslin kültürel eğitiminin önemli bir parçası olarak klasik piyano müziğini teşvik etmek, hatta kariyerinin başlangıcında olan yetenekli piyanistleri desteklemektir. Bu yarışma sayesinde çocuklar kendi çevrelerinin dışında bir platformda sahne alma, kendilerini deneme ve tecrübe kazanma şansına sahip olarak amatör ruhun şevkini ve tutkusunu ödüllendirebileceklerdir.

1. Yarışma, Hisar Okullarında 20-21 Haziran 2020 tarihleri arasında kategorilerinde finale kalan yarışmacıların canlı performanslarıyla gerçekleşecektir.
  2. Yarışmaya, resmi-özel konservatuvarlarda eğitimine devam eden tam zamanlı öğrenciler katılamaz. Yarışma, 6-18 yaş arası resmi-özel okullarda eğitim gören öğrenciler ve bu şartları taşıyan tüm yabancı Ülke öğrencilerine açıktır.
  3. Kişinin açık rızası olmak kaydıyla, Her Ulustan adaylar yarışmanın resmi sitesindeki başvuru formunu doldurarak video kaydı verilen link üzerinden mp4 formatında yükleyerek en geç 8 Mayıs 2020 Cuma günü saat 23:59’a kadar başvurularını tamamlamalıdır. Katılımcıların öğrenci belgesini,banka dekontunu tarayarak başvuru formuna yüklenmesi gerekmektedir.
  4. İstenen belgeler tamam olmadığı takdirde başvuru tamamlanmamış sayılacaktır.
  5. Yarışma 5 kategoriden oluşacaktır:
    • A kategorisi: 6-7 yaş
    • B kategorisi: 8-9 yaş
    • C kategorisi: 10-12 yaş
    • D kategorisi: 13-15 yaş
    • E kategorisi: 16-18 yaş
    • Yaş hesaplamasında yarışma tarihi olan 20-21 Haziran esas alınır.
  6. Her kategoriden 15 aday finale kalmaya hak kazanacaktır.
  7. Finalistler 22 Mayıs Cuma günü saat 11:00 de yarışma web sayfası, www.py.hisarschool.k12.tr adresinden duyurulacaktır.
  8. Final yarışmasındaki her kategori, 20-21 Haziran 2020 tarihinde Hisar Okullarında canlı performans olarak, halka açık yapılacaktır.
  9. Ödül töreni, yarışmanın yapıldığı salonda 21 Haziran 2020 Pazar günü saat 18:00 de gerçekleşecektir. Finalde yarışan adaylar ödül töreninde yer almak zorundadır. Törende bulunmayan adaylar ödül üzerinde hak talep edemez.
    Ödül töreninde kıyafet zorunluluğu vardır. Kıyafetler günlük kıyafetin ötesinde sahne ve ortama uygun olmalıdır.
  10. Tüm katılımcılar çalacakları programı başvuru formunda belirtmek zorundadır. Ön eleme video yoluyla yapılacaktır ve kayıtta kullanılan eserler yarışmada da seslendirilebilir. Ön eleme videosunda katılımcı seslendireceği eseri seçme konusunda serbesttir. Finale kaldığı takdirde başvuru formunda belirttiği eseri icra etmek zorundadır. Videoların süreleri aşağıda belirtilen süreleri aşmamalıdır.
    • A kategorisi: 1 dakika
    • B kategorisi: 2 dakika
    • C kategorisi: 3 dakika
    • D kategorisi: 4 dakika
    • E kategorisi: 5 dakika
  11. Katılımcı sadece tek bir video gönderme hakkına sahiptir, gönderilen ilk video dışındakiler dikkate alınmayacaktır.
  12. Yarışmada çalınacak eserlerin ezber olması zorunlu değildir.
  13. Jüri kararı kesindir ve hiçbir şekilde değiştirilemez.
  14. Final turunda belirtilmiş zamanda sahnede yer alamayan katılımcıya ek bir katılım hakkı verilmeyecektir.
  15. Dereceye giren yarışmacılar, izin verdiği takdirde, yarışma komitesinin yarışma boyunca ses ve görüntü kaydı yapması sağlanır. Bunlar tanıtım amacı ile yayınlanabilir. Yayın hakkı Hisar Okulları’na aittir.
  16. Yarışmanın katılım ücreti 300 TL'dir. Yarışmacıların yol ve konaklama giderleri kendilerine aittir.

TL Hesap bilgileri:
    Hesap Adı: Hisar Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi
    Banka Adı: Akbank
    Şube Adı: Göktürk Şubesi
    Şube Kodu: 882
    TL Hesap no: 16630
    IBAN: TR72 0004 6008 8288 8000 0166 30

17. Katılımcılar başvuru yaptıkları anda, kuralların tamamını kabul etmiş olurlar.
  18. Katılımcı çalacağı eserleri seçme konusunda serbesttir. Finale kaldığı takdirde başvuru formundaki eseri icra etmek zorundadır. Belirtilen süreleri geçmeleri halinde performansları kesilebilir. Minimum sürenin altında kalan final yarışmacılarına,çaldığı parçalar değerlendirilmeden 79 puan yazan katılım belgesi verilir.
    • A kategorisi: 2 dakika (Minimmum 1.5 dakika)
    • B kategorisi: 4 dakika (Minimum 3.5 dakika)
    • C kategorisi: 6 dakika (Minimum 5 dakika)
    • D kategorisi: 8 dakika (Minimum 7 dakika)
    • E kategorisi: 11 dakika ( Minimum 10 dakika)
  19. Kategori ödülleri puanlama sistemine göre verilecektir.
    • 95-100 puan: 1.’lik kategorisi belgesi
    • 90-94 puan: 2.’lik kategorisi belgesi
    • 85-89 puan: 3.’lük kategorisi belgesi
    • 80-84 puan: 4.’lük kategorisi belgesi
    • 79 puan ve altına ise katılım belgesi verilir.
    Her kategorinin en yüksek puan alarak birinci seçilen yarışmacısı 1250 TL para ödülü ve plaket kazanacaktır.
    Yine jüri kararıyla tüm kategorilerin en yüksek puanlı birincileri arasından seçilen bir yarışmacı, jüri kararıyla, büyük ödül olan Yamaha YDP serisi dijital piyanonun sahibi olacaktır.