Jüri
5 yaşında Nejla TİNER ile İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda (bugünkü adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı) başladığı piyano eğitimine, Prof. Hülya TARCAN’ın sınıfında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda devam etti. 3 defa sınıf atlayarak sürdürdüğü eğitim dönemini, 15 yaşında liseden, 1993 yılında ise 18 yaşında konservatuvar ve üniversite birinciliğiyle tamamladı. Aynı yıl Almanya'da Köln Musikhochschule'nin sınavlarını kazandı ve Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı 4/4 bursu ile bu okulda Prof. Helmut WEINREBE ve Prof. Pavel GILILOV ile çalıştı. Almanya'daki eğitiminden sonra tekrar Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na döndü, yüksek lisansını ve sanatta yeterlik seviyesini pekiyi derecelerle tamamladı. 2011 yılında doçentlik sınavını yine pekiyi derece ile vererek doçent ünvanı almaya hak kazandı.
Türkiye, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Singapur, Makedonya, Rusya, Yunanistan, Fransa, Meksika ve New York’ta çok sayıda resital ve Emma Shapplin gibi dünyaca ünlü birçok sanatçıyla da konserler verdi. 1991 yılında Avusturya Hükümetince organize edilen Mozart Piyano Yarışmasında "Başarı Ödülü" aldı. 1992 yılında Avusturya Krems'de katıldığı master kursunda Irina MUSATOVA ile çalıştı ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. 1993 yılında üniversite birinciliği ve Sedat Gürel - Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı başarı ödülü, 1994 yılında "Bülent Tarcan Piyano Yarışması"nda Birincilik ve Jüri Özel Ödülü aldı. Aynı yıl Almanya'da düzenlenen Prokofief yorum yarışmasında "İkinci" oldu. 2000 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen "Prof. Boris BLOCH Piyano Master Kursu"’na katılarak kursu başarı ile tamamladı. 2001 yılında da International Competition for Young Pianists "Dimitar Nenov" Razgrad Piyano Yarışmasında "Birincilik" kazandı. Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde “I. Genç Piyanistler Balkan Forumu” ve “Uluslararası Genç Müzisyenler Forumu”’nda Türkiye’yi temsil eden Gökşen, “I. Uluslararası İstanbul Bahar Festivali”’nde de solist olarak konser verdi. Ayrıca 2006 yılında “Marmara Üniversitesi 8. Kısa Film Yarışması”’nda Zapatos adlı film için bestelediği müzikle kısa film dalında “En İyi Müzik Jüri Özel Ödülü”’nü almaya hak kazandı. 2008 yılında ise başarılı kariyerinden dolayı Barbaros Lions kulüp tarafından “Atatürk Düşüncesini Bugüne Taşıyanlar” başlığında “En İyi Sanatçı” ödülüne layık görüldü.
Gülden Gökşen’in 2005 yılında “Güldencaz” adı altında çıkardığı, kendi bestelerinden oluşan ve Anadolu ritimlerini – ezgilerini kapsayan bir fusion albümü de bulunmaktadır.
Aynı zamanda çeşitli ulusal ve uluslararası piyano yarışmalarında jüri üyeliği görevinde bulundu.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Razgrad Filarmoni Orkestrası, Vratza Devlet Filarmoni Orkestrası, Makedonya Filarmoni Orkestrası, Shumen Filarmoni Orkestrası, Burgaz Filarmoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak birçok defa konserler verdi. Çeşitli Uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak bulundu.
Bugüne kadar konser verdiği şefler arasında İnci Özdil, Ivan Bakalov, Burkhon Buriev, Georgi Cemsirov, Ivan Kojucharov, Pero Petrovski, Slavil Dimitrov, Dimitar Panov ve İbrahim Yazıcı bulunmaktadır.
Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda profesör olarak görev yapmaktadır ve öğrencileri çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında dereceler kazanmaktadır.
1971 İstanbul doğumlu Levent Atlıer, piyano çalışmalarına İstanbul Devlet Konservatuvarında Piyano Öğretmeni Doç. Sibel Kurtbey’le başladı. Önder Bali ile armoni çalışmalarına piyano ile birlikte devam etti.
1990 yılında Marmara Üniversitesi Müzik bölümüne girdi.Anasanat dalı piyano eğitimi alan Levent Atlıer.Üniversitede piyano çalışmalarını Prof. Dilek Yonat Batıbay ‘la sürdürdü.
Eş zamanlı olarak Ali Darman’la piyano dersleri almaya devam etti.
2002 Yılında Hisar Okullarında müzik öğretmenliğine başlayan Levent Atlıer, 2003 yılından beri Müzik Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Nail Yavuzoğlu ile Flüt ve Caz armonisi çalışan Levent Atlıer.Hisar Okullarının müzikte branşlaşmaya geçişini sağlamış ve oluşturduğu orkestralarla alınan ulusal ve uluslararası başarılarda önemli pay sahibi olmuştur.
Profesyonel müzisyen olan Levent Atlıer Fikret Kızılok,Bora Öztoprak,AF grubu gibi sanatçı ve gruplarla sahne çalışmalarının yanı sıra CornFlakes grubunun kurucularındandır.
İstanbul’da doğdu. Piyanoya üç yaşında Rana Erksan ile başlayan sanatçı bir yıl sonra ilk konserini verdi ve altı yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda Ferdi Statzer ile çalışmaya başladı. 7 yaşında Faruk Güvenç’in isteği ile radyo ve televizyon programları yaptı. Ferdi Statzer’in ölümü ile çalışmalarına Prof. Meral Vardar ile devam etti. 1980 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak Prof. Metin Öğüt’ün öğrencisi oldu. Daha sonra Prof. Judith Uluğ ile çalışmalarına devam eden sanatçı 1980 yılında Yüksek Bölümden pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı sene Viyana’da Prof. Leonid Brumberg ile çalışmaya başladı. 1985 Uluslararası Doblinger Piyano Yarışması'nda ikincilik, 1986 Brüksel Concour International de Piyano, Bösendorfer-Empire’da Büyük Jüri, aynı sene Viyana Uluslararası Pegasus Piyano Yarışması’nda ikincilik ödüllerini aldı. 1987 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Yüksek Lisans bölümünü Prof. Judith Uluğ’un danışmanlığında pekiyi derece ile bitirdi. Aynı yıl Avrupalı Genç Piyanistler Festivali’ne davet edilerek Kanada, Amerika, Meksika, Jamaica turnesi kapsamında resitaller ve 1988 yılında Los Angeles’da konserler verdi. M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Judith Uluğ danışmanlığında Sanatta Yeterlik Bölümünü pekiyi derece ile bitirdi. Konser çalışmalarını Kompozitör Ali Darmar, İdil Biret, Ayşegül Sarıca, Avusturya’da da Prof. Greta Dichler, Prof. Joo Foniad ile sürdürmüş olan sanatçı, aynı zamanda M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ve Millî Reasürans Oda Orkestrası ile pek çok konser veren sanatçı Ola Rudner, Jean Bally gibi ünlü şeflerle çalışmıştır. İstanbul’da pek çok resital veren sanatçı ayrıca Avusturya, Almanya, Amerika, İsviçre, Fransa, Kanada, Meksika, Portekiz ve İtalya'da da çeşitli konserler vermiştir.
Müzik ve İngilizce eğitimine 5 yaşında, yetenekli çocukların devam
ettiği, Biysk Müzik Kolejinde başladı. Eğitim sırasında Moskova Konservatuarı
öğretmenleri, Prof. A.Bahchiev, Prof. E.Sorokina ve Prof.M. Zheleznov olan hocalar ile 10
kez uluslar arası festivaller ve piano düetlerine katıldı.
Paris Konservatuarı Sandra ve Jeroen Van Veen ,Dominigue Morel ve Dauglas Nemish
(Kanada, Montreal) eğitmenleri Anna Louise ve Edward Türjon (ABD,Springfield) solo sanatçı
olarak katıldığı, “Altay’ın genç yetenekleri “ yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.
Yarışmalarda kazandığı derecelerden sonra çocuk fonu Khachaturyan VA Kültür
Başkanı tarafından Müzik Barnaul College’de okumak üzere davet edildi. Buradaki eğitim
sürecinide onur derecesi ile tamamlayarak menzun oldu. Novosibisk Devlet Konservatuarına
girdi. Bu konservatuardan ‘da kırmızı diploma ile mezun oldu. Konservatuarda okurken oda
müziği, eşlikçi ve solist olarak bir çok (ulusal ve uluslar arası) yarışmaya katılarak dereceler
aldı.
Çek Cumhuriyet, Bulgaristan, Rusya.
Bulgaristan’da Chopin Master Class sınıfları, Prof. A. Kurtev, Prof T.Poddubnaya
(Hollanda-ABD ) ,Rusya Prof. P.Yegorov (St. Petersburg)Konservatuarı Onur Sanatçısı Prof.
A.Bonduryansky
(Moskova Konservatuarı) ‘ na katıldı.
2007 yılından bu yana Chamber Ensemble NGK(Novosibirsk Devlet Konservatuarı)
başkanlığında başarılı bir şekilde çalıştı.
2008 Novosibirsk ‘te pedagojik yetenek yarışmasında 1.lik ödülünü aldı.
2009 yılında Rusya ve Çin arasındaki kültürel alışveriş için delegasyona katıldı. Hem solist
hem de refakatçi olarak bir dizi konser verdi.
2012’den beri Türkiye’de birçok ilden gelen değişik yaşlardaki ve seviyelerdeki öğrencilere
yurtiçi ve yurtdışı akademik danışmanlık ve eğitmenlik yapıyor.2018’den itibaren kendi işyeri
olan Elena Çekiç Music Academy de derslere devam etmektedir.
İstanbul’da doğan Orçunsel, 4 yaşında İ.Ü. Devlet Konservatuarı’na girerek ilk piyano
çalışmalarına başladı. Daha sonra M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuarı piyano
bölümünden, Zeynep Yamantürk ile çalışarak 2004 yılında mezun oldu.
Ayşegül Sarıca ve kompozitör Ali Darmar ile çalışmalarının anı sıra Dünya çapındaki piyanist ve
pedagog Stephen Kovacevich başta olmak üzere, Thomas Yee ve Hanry Faures’in çalıştaylarına
katılarak sanatçılardan büyük ilgi gördü.
Çeşitli Uluslararası yarışmalarda dereceler alan sanatçı, 2007 yılında ALV Bursu ile Salzburg
yaz akademisine giderek Karl‐Heinz Kammerling ve Vassilia Efstathiadou ile çalışmıştır.
Özellikle transcription-düzenleme alanında kendisini yoğunlaştırarak çalışmalar yapmaktadır.
İlk kompozisyon çalışmalarına 8 yaşında başlamış, bu yönde kendini geliştirmiş ve hâlen
Dünya'nın çeşitli yerlerindeki birçok konser için kompozisyon ve düzenleme yapmakta, film
müzikleri bestelemektedir.
Orkestra şefliği çalışmalarına Prof.Gürer Aykal ile M.S.G.S.Ü.D.K. yüksek lisans programında
başlamış, 2008 ve 2009 yıllarında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni
Orkestrası'nın şef yardımcılığını üstlenmiş, 2007 yılından bu yana da Dokuz Eylül Senfoni
Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Çukurova Devlet Senfoni
Orkestraları, Mersin Akademik Oda Orkestrası ve Budapeşte Radyo Senfoni Orkestrası ile
konserler vermiştir.
2017 yılında Andante Dergisi tarafından düzenlenen, Donizetti Klasik Müzik Ödülleri
kapsamında “Yılın Orkestra Şefi” ödülüne layık görülmüştür.
2008 yılından bu yana, Istanbul’da kurmuş olduğu Orchestra’Sion ile düzenli konserler veren
Orçun Orçunsel, bu orkestranın daimi şefliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaktadır.
Orchestra'Sion ile, Dünya çapındaki büyük piyanist Paul Badura‐Skoda başta olmak üzere,
Andrei Gavrilov, Dimitri Ashkenazy, Aleksander Rudin, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın, Gülsin
Onay, Toros Can ve Borusan Quartet gibi solistlerle aynı sahneyi paylaşmıştır. Bu orkestra ile
Mahler’in senfonilerinin veya Holst’ün Gezegenler Süiti gibi eserlerin oda orkestrası
versiyonlarının Türkiye'deki ilk seslendirilişini yapan Orçunsel, bir yandan Orchestra'Sion ile
Dünya çapındaki büyük virtüözleri ağırlamaya devam etmekte, kompozisyon çalışmaları,
düzenlemeler ve film müzikleri yapmakta, uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer almakta
ve aynı zamanda da konser piyanisti olarak solistlik kariyerini sürdürmektedir.